Updates

Site opnieuw geëxporteerd ivm upgrade naar Mac Mini M1 en 3 nieuwe foto’s toegevoegd: de eerste 2 op de Diverse Foto’s pagina en de eerste op de Panoramafoto’s.

26 maart 2021: 4 nieuwe foto’s op de Macro-pagina

Februari 2021: na in het coronajaar 2020 vrijwel niets aan de website te hebben gedaan, was het tijd voor een update. De site is lichtelijk verbouwd met de nieuwe versie van Blocs. Op de pagina Diverse foto’s een aantal nieuwe foto’s toegevoegd.
De pagina's met Osmo Pocket-foto’s en de foto’s die op TT-Juniortrack gemaakt waren, zijn verwijderd: vrijwel alle foto’s worden tegenwoordig gemaakt met de Lumix FZ2000/2500 en in een enkele geval met de Gopro Hero8. Het menu-item ‘Wandelfoto’s' in Foto’s is tekstueel gewijzigd in ‘Onderweg’.

18 november 2019:
nieuw menu-item (Wandelfoto’s) aangemaakt en de eerste twee pagina’s met foto’s tijdens wandelingen toegevoegd.

4 oktober 2019:
Foto’s van onze vakantie 2018, Kreta verwijderd en  vervangen door de foto’s van de 2019 Kreta vakantie.
Idem dito de Video van Kreta 2018 vervangen door die van 2019
'Over mij' pagina tekstueel aangepast.
Links-pagina aangepast.

14 juni 2019:
6 foto’s toegevoegd op de Macro-pagina: Gemaakt in mijn tuin, met de FZ2000 en 2\ Hoya voorzetmensjes (+1 en +2gestapeld)

11 juni 2019
6 foto’s toegevoegd op de Macro-pagina: Gemaakt in mijn tuin, met de FZ2000 en 3 Hoya voorzetmensjes (+1, +2, +4)

02 juni 2019:
12 nieuwe foto’s toegevoegd op de Macro-pagina. Gemaakt in mijn tuin, met de FZ2000 en 3 Hoya voorzetmensjes (+1, +2, +4)

23/24 april 2019:
4 foto’s toegevoegd op de OsmoPocket pagina en  en één op de Macro pagina. Site gegenereerd met een nieuwe versie van de Blocs app.

4 februari 2019:
6 foto’s toegevoegd op de Osmo Pocket pagina. Gemaakt tijdens een zondagse wandeling op het prachtige Balloërveld. 

28 - 30 januari 2019:

Het werd tijd voor wat aanpassingen/updates. De Panasonic FZ82 is ingeruild voor een Panasonic FZ2000/2500  Deze ligt aanmerkelijk beter in de hand met name door zijn gewicht. Op de pagina Diverse foto’s zijn twee foto’s die met de 2000 zijn gemaakt, toegevoegd.
Verder heb ik een nieuwe pagina toegevoegd met daarop foto’s, gemaakt met de DJI Osmo Pocket. Verbazingwekkend wat je met dit kleine monstertje kunt doen.

10 oktober 2018:
De eerste foto’s met de nieuwe camera (Panasonic FZ2000) toegevoegd. Behalve de camera heb ik ook een setje close-up-lenzen van Hoya gekocht.
Nieuwe foto’s toegevoegd aan Juniortrack 2018 en een nieuwe pagina met Macro-foto’s aangemaakt.

1 augustus 2018:
Mijn website was gebouwd met Adobe Muse, een erg prattig pakket om mee te werken. Veel documentatie over te vinden, veel third-party-onderdelen, kortom weinig mis mee. Wat ik een beetje miste was een goeie koppeling met een foto-album-generator, maar met een beetje handigheid was daar wel om heen te werken.
Een paar maand geleden werd echter bekend dat Adobe er mee ophoudt wat Muse betreft. Tijd om naar wat anders uit te kijken, want tijd investeren in een pakket dat van de markt gaat heeft weinig zin.

Op zoek naar andere software dus. Het moest in ieder geval geen applicatie zijn, waarmee ik online moet zijn om te bouwen, dus vielen er direct al een hoop af. Uiteindelijk vond ik twee op Apple draaiende apps die geschikt leken: Wolf Website Designer en het iets duurdere Blocs Van beide apps waren proefversies beschikbaar. In eerste instantie dacht ik dat Wolf voldeed aan de eisen. De ingebouwde gallery bleek echter niet te werken zoals de ontwikkelaar aangaf. Na veel heen en weer mailen ontdekte men het probleem, waarna de mededeling kwam dat ze een en ander gingen repareren. Vier weken later echter was er nog steeds geen oplossing en mijn vertrouwen verdween. De andere app, Blocs stond ook als testversie op mijn iMac, maar de testperiode was inmiddels verstreken. Ik heb, na heel veel sites bekeken te hebben die met Blocs gebouwd waren en positieve reviews gelezen te hebben, het er maar opgewaagd en de app aangeschaft . De appbouwer heeft ook een forum, waar veel gebruikers zitten die in staat zijn om problemen op te lossen: dat miste ik ook bij Wolf.

Deze versie van de site was in twee dagen knutselen klaar en dat viel niet tegen. Ik ben er in ieder geval tevreden over: de site draait, de foto’s worden getoond zoals ik dat graag wil en de app biedt voldoende mogelijkheden om nog meer verbeteringen aan te brengen.

Site gebouwd met Blocs

@ 2021 - Geert Guchelaar