Updates


Aug. 2023: pagina Boten toegevoegd

Feb. 2023: Emmen, China Lights

Feb. 2023: Garderen, de zandsculpturenexpositie bekeken.

December de 13e: bezoek Orchideeën Hoeve, Luttelgeest.

December 2022: andere camera aangeschaft (Sony RX10IV): eerste foto’s gemaakt in Wildlands - Emmen en daar een pagina voor gemaakt (onder menu foto’s).

28 maart 2022: foto’s toegevoegd van een project van de schooljeugd uit Assen en omgeving

6 okt. 2021: de Video-pagina aangepast ivm vakantie in Zakynthos

11 aug. 2021: foto’s Folly Art Norg toegevoegd.

Site opnieuw geëxporteerd ivm upgrade naar Mac Mini M1 en 3 nieuwe foto’s toegevoegd: de eerste 2 op de Diverse Foto’s pagina en de eerste op de Panoramafoto’s.

26 maart 2021: 4 nieuwe foto’s op de Macro-pagina

Februari 2021: na in het coronajaar 2020 vrijwel niets aan de website te hebben gedaan, was het tijd voor een update. De site is lichtelijk verbouwd met de nieuwe versie van Blocs. Op de pagina Diverse foto’s een aantal nieuwe foto’s toegevoegd.
De pagina's met Osmo Pocket-foto’s en de foto’s die op TT-Juniortrack gemaakt waren, zijn verwijderd: vrijwel alle foto’s worden tegenwoordig gemaakt met de Lumix FZ2000/2500 en in een enkele geval met de Gopro Hero8. Het menu-item ‘Wandelfoto’s' in Foto’s is tekstueel gewijzigd in ‘Onderweg’.

1 augustus 2018:
Mijn website was gebouwd met Adobe Muse, een erg fijn pakket om mee te werken. Veel documentatie over te vinden, veel third-party-onderdelen, kortom weinig mis mee. Wat ik een beetje miste was een goeie koppeling met een foto-album-generator, maar met een beetje handigheid was daar wel om heen te werken.
Een paar maand geleden werd echter bekend dat Adobe er mee ophoudt wat Muse betreft. Tijd om naar wat anders uit te kijken, want tijd investeren in een pakket dat van de markt gaat heeft weinig zin.

Op zoek naar andere software dus. Het moest in ieder geval geen applicatie zijn, waarmee ik online moet zijn om te bouwen, dus vielen er direct al een hoop af. Uiteindelijk vond ik twee op Apple draaiende apps die geschikt leken: Wolf Website Designer en het iets duurdere Blocs Van beide apps waren proefversies beschikbaar. In eerste instantie dacht ik dat Wolf voldeed aan de eisen. De ingebouwde gallery bleek echter niet te werken zoals de ontwikkelaar aangaf. Na veel heen en weer mailen ontdekte men het probleem, waarna de mededeling kwam dat ze een en ander gingen repareren. Vier weken later echter was er nog steeds geen oplossing en mijn vertrouwen verdween. De andere app, Blocs stond ook als testversie op mijn iMac, maar de testperiode was inmiddels verstreken. Ik heb, na heel veel sites bekeken te hebben die met Blocs gebouwd waren en positieve reviews gelezen te hebben, het er maar opgewaagd en de app aangeschaft . De appbouwer heeft ook een forum, waar veel gebruikers zitten die in staat zijn om problemen op te lossen: dat miste ik ook bij Wolf.

Deze versie van de site was in twee dagen knutselen klaar en dat viel niet tegen. Ik ben er in ieder geval tevreden over: de site draait, de foto’s worden getoond zoals ik dat graag wil en de app biedt voldoende mogelijkheden om nog meer verbeteringen aan te brengen.

Site gebouwd met Blocs

@ 2021 - Geert Guchelaar